- Köszönetek: 65
iPad 3 internet
- kirschblute
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
Azt szeretnem kérdezni, hogy ha vásárolok egy sticket magamnak, hogy legyen mobil internetem, azt hogy szoktak használni? Olyan, mint egy konnektor? Bedugom az aljzatba, csatlakoztatom a gépemmell es kész?
Másik kérdés: mi van akkor, ha a gépemnek nincs hagyományos USB csatlakozója? (iPad 3, most ismerkedem vele.)
Előre is köszönöm a válaszokat .
Kirschblute
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kicsit kevered a dolgokat Cseresznyevirág!kirschblute írta: Azt szeretnem kérdezni, hogy ha vásárolok egy sticket magamnak, hogy legyen mobil internetem, azt hogy szoktak használni? Olyan, mint egy konnektor? Bedugom az aljzatba, csatlakoztatom a gépemmell es kész? Másik kérdés: mi van akkor, ha a gépemnek nincs hagyományos USB csatlakozója? (iPad 3, most ismerkedem vele.Előre is köszönöm a válaszokat .
Az USB Stick az úgy müxik, hogy a legközelebbi úgy nevezett "HotSpot"-ra kapcsolódik rá. van egy laptopd vagy egy computered, bedugod a kütyüt, és ha van közelben hotspot akkor van neted.(Ilyen van egy egyik kolegámnak az Alditól havi 9,95€-ért .) Semmi konektor. A konektoros internethez drága cuccok kellenek és egy szolgáltató is. Nem olcsó dolgok ezek a csomagok!! iPad 3 vagy pl a samsung ami nekem van az meg a mobil telefon szolgáltatódon keresztül a telefonodon megy, ami a harmadik tészta! Nekem is van, de ritkán haszálom, mert élvezhetetlen kicsi minden. Igaz, pl. a mobilblitz.de apps szuper jó, mert sok lóvét takarit meg....
:chuckle: :chuckle:
DCT
- Gergoo
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
- Working on it
- Köszönetek: 1145
iPad használati útmutató
De a legfontosabb, hogy tisztázni kell milyen módon tudsz netezni a készülékkel. Előfordulhat, hogy csak wi-fi modul van benne!
- sleepygti
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
- Köszönetek: 38
Az USB stickes (aldi lidl illetve minden egyéb mobilszolgáltató mobilinternete) egyszerű mobilhálózatot használ, a LIDL pl az O2 hálózatát, sebessége és elérhetősége a hálózati lefedettségtől függ. Ahol csak pl GPRS elérhető ott elalszol míg megnézel valamit, de ha HSDPA elérhető ott a Skype is megy videóval. Az ilyen stickekhez kapott SIM-kártya használható pl telefonba betéve is internetezésre és SMS küldésére is, ahogy a stickbe betéve működtethető egy mobilnetelőfizetéssel rendelkező másik SIM-kártya is.
USB sticknek becézik az ehhez nagyon hasonlító külső WIFI csatolót is (ahogy pl a pendrive-okat is), az azon keresztüli interneteléréshez kell hotspot, vagy akár egy otthoni hálózat. Ezekhez "rendes" számítógép kell. Hogy bonyolítsuk a dolgot, néhány mobilinternethez való USB stick alkalmas Wifi-n keresztüli internetezésre is.
Én ha a tabletemen kényszerülök netezésre akkor a telefonom internetelérését használom rajta, ami alkalmas internetmegosztásra Wifin keresztül. Ha jól tudom az IPadoknak nincs mobilhálózati elérése, így nem fog menni csak Wifin keresztül rajta a netezés.
- AiRLAC
-
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
- Köszönetek: 55
en.wikipedia.org/wiki/IPad_(3rd_generation)
Amire vigyázni kell az a SIM kártya mérete (ebbe Micro sim kell).
- kirschblute
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
- Köszönetek: 65
Kosz, hogy felhívtad rá a figyelmemet.
Elolvasom, aztán jelentkezem ujra, ha meg nem oldódott meg a kérdés.