- Köszönetek: 39
Családi pótlék különbözet
- samchee
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
sziszu írta: Sziasztok,
mi most kaptunk levelet a Familienkassetól, de bekértek egy csomó hiánypótlást. Akitől még kértek be valamit, tudna segíteni, hogy megírná, hogy miket? Nem tudom, hogy most ha ezeket összeszedjük, benyújtjuk, előbb leszünk-e. Köszönöm.
Természetesen. Hiszen ha végig gondolod, ha nem küldöd vissza akkor ők nem foglalkoznak tovább az üggyel és előbb utóbb papírhiányra hivatkozva elutasítanak. Ha szeretnétek ebből bármit is látni akkor muszály a hiányt pótolni.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- gejza
-
- Nem elérhető
- Elit fokozatú fórumozó
-
- Köszönetek: 464
sziszu írta: Sziasztok,
.... de bekértek egy csomó hiánypótlást. Akitől még kértek be valamit, tudna segíteni, hogy megírná, hogy miket? .....
Öszintén szólva, rohadtul nem értem már a kérdést sem !!! Gondolom a Familienkasse megírta, hogy mit hiányol, azt kell beküldeni. Mit számít akkor, hogy mástól mit kértek és mennyiben jelentene ez neked segítséget ??? :hyper:
És igen, ha azt beküldöd, akkor "elörébb lesztek"... ???? :woohoo:
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
- Nata
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
- Köszönetek: 76
Természetessem egyértelmüen nem a németek hibáztak az ügyben, hanem a magyar "leszarom" mentelitás a ludas, csak ha ebben az esetben valaki nem figyel, nem tartsa be a határidöket és nem tud tökéletesen németül akkor búcsút mondhat a pénznek. Tudom ez az eset nem mindennapos, rajtunk kívül még soha senkitöl nem hallottam, hogy ilyen megtörtént. Sőt én azt gondoltam velünk semmi meglepő nem fog történni Kindergeld ügyben, mert itt a forumon mindennek utánnajártam, ezerszer elolvastam a hozzászólásokat, de a végén mégis meglepödtem.
- gabbog
-
- Nem elérhető
- Újonc fórumozó
-
- Köszönetek: 0
- carys
- Nem elérhető
- Újonc fórumozó
-
- Köszönetek: 0
Lassan egy éve, hogy beadtuk a cs. pótlék különbözethez a papírokat, mire a sok hiánypótlás után kaptunk egy elutasító határozatot.
Férjem 5 hónapot dolgozott Németországban 2013-ban bejelentve (német cégnél), előtte kb. 4 hónapot Magyarországon dolgozott. Van 2 gyerekünk, én Magyarországon élek a gyerekekkel, és ott dolgozok/tam.
Férjemnek nem volt lakcíme Németországban, ideiglenes se, mert a munkaközvetítője Ausztriában tudott szállást biztosítani neki.
A határozatban indoklásként bejelentett Németországi lakcím, vagy korlátlan jövedelemadó kötelesség esetén adható a cs. pótlék különbözet.
Idén beadtuk az adóvisszaigénylést, de úgy, hogy férjem az I-es adókategóriában volt 2013-ban.
Kérdésem:
A "Kérelem korlátozás nélkül jövedelemadó-fizetésre kötelezett munkavállalóként való elbíráshoz " nevű nyomtatványt érdemes-e beadnunk 2013-as évre kitöltve, hogy megkaphassuk a cs. pótlék különbözetet?
Ilyen esetben férjemnek a 3-as adóosztályt kell-e a nyomtatványon megjelölnie?
Előre is köszönöm a választ!
Betti
- samchee
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
- Köszönetek: 39
carys írta: Sziasztok!
Lassan egy éve, hogy beadtuk a cs. pótlék különbözethez a papírokat, mire a sok hiánypótlás után kaptunk egy elutasító határozatot.![]()
Férjem 5 hónapot dolgozott Németországban 2013-ban bejelentve (német cégnél), előtte kb. 4 hónapot Magyarországon dolgozott. Van 2 gyerekünk, én Magyarországon élek a gyerekekkel, és ott dolgozok/tam.
Férjemnek nem volt lakcíme Németországban, ideiglenes se, mert a munkaközvetítője Ausztriában tudott szállást biztosítani neki.
A határozatban indoklásként bejelentett Németországi lakcím, vagy korlátlan jövedelemadó kötelesség esetén adható a cs. pótlék különbözet.
Idén beadtuk az adóvisszaigénylést, de úgy, hogy férjem az I-es adókategóriában volt 2013-ban.
Kérdésem:
A "Kérelem korlátozás nélkül jövedelemadó-fizetésre kötelezett munkavállalóként való elbíráshoz " nevű nyomtatványt érdemes-e beadnunk 2013-as évre kitöltve, hogy megkaphassuk a cs. pótlék különbözetet?
Ilyen esetben férjemnek a 3-as adóosztályt kell-e a nyomtatványon megjelölnie?
Előre is köszönöm a választ!
Betti
Hello! Nem értek még annyira az itteni hivatali dolgokhoz. De én azt sem értem, ha csak 5 hónapot dolgozott és nincs is németországi lakcíme, akkor mire fel szeretnétek a családi különbözetet? Az adóbevallásnak ehez semmi köze, ha a Familienkasse elutasította, akkor itt vége. Otthon adózik és ennyi.