- Köszönetek: 1145
Jogi biztosítás
- Gergoo
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
- Working on it
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- papisa
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
- Köszönetek: 15
igen valóban több társaság palettáján megtalálható a jogi biztosítás is azaz a jogvédelem.
DE ! bár szabályozott keretei vannak, érdekes lehet egy olyan társaságnál kötni ahol más biztosítási ág is van . Ha jogi vitád van egy olyan ügyben ahol mindkét oldalt egy társaság képviseli............na az érdekes lehet
Nekem már 3 éve van jogvédelemi biztosításom és Mo-n is nagyobb múltja van mint gondolnátok .
Ha csak a tanácsadást nézem jogi ügyekben akkor már nekem ingyen van
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Szuper jó lett! Remélem sokaknak megszünik az állandóan ismételgetett kérdése!Gergoo írta: Elkészültünk a Biztosítás Németországban magyar nyelvű oldalaival is. Használjátok egészséggel!
Be van itt valahol a főoldalon linkelve? Vak vagyok, vagy csak én nem lelem?
:whistle: :huh:
DCT
- zsotika
- Nem elérhető
- Újonc fórumozó
-
- Köszönetek: 0
Mi a jogi biztositas es hol köthetnem meg?
köszönettel zsotika
- Heditta
-
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
- Köszönetek: 69
Szerintem ez rendben lesz, nem tűnik átverésnek és valóban ha nem fizetnek, legalább csak 1 napod van oda. Én belevágnék!Az én esetemben az van....(a hirdetésre hivatkozva):
határozott idejű munka, "sozialversicherungsplichtig"----ami ha jól tudom társadalombiztosítási kötelezettséget jelent. Ugyhogy szerintem legális, bejelentett .Ha megfelelek. Szerintem pénzt nem fognak adni, de ha máshogy gondoljuk, akkor inkább 1 napot ne fizessenek ki, mint 4-et.
Gépeken kell tudni dolgozni, ez volt benne a hirdetésben is.
Ja meg azt is mondták, hogy ha felvesznek akkor tudnak várni maximum 2 hetet, mire elintézek mindent a jelenlegi munkahelyemen.. Ezek számomra pozitívak, remélem minden rendben lesz.
Na, itt megint biztos ÉN nem értek valamit!Kérdeztem egyik cégjogász ismerősömet, de azt mondta, hogy olyan embernél kell ezt megkötni, aki tisztában van a német munkajoggal.Tudna esetleg erről valaki adni egy kis infót?
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Csak pár szóban, mert hosszú és Gergőnek igaza van abban hogy használd a keresőket.mikulino írta: Még olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy a jogi biztosítás az mit foglal magába? Kérdeztem egyik cégjogász ismerősömet, de azt mondta, hogy olyan embernél kell ezt megkötni, aki tisztában van a német munkajoggal.Tudna esetleg erről valaki adni egy kis infót?
A lényege, hogy könnyebb igy egy ügyvédhez fordulni, ha valamilyen gondod van! Gyakorlatilag az öröklésjogon kivűl minden érvényes, de feltétlenül olvassd el a kötvényt mielőtt aláírod. Munkajog, lakásbérlet, közlekedés, szomszéddal hirig, vagy ha valaki megpofoz akkor is segithet! (Nem akkor, ha Te okoztál akaratlagosan vagy gondatlanságból valamit!!) Van hasonló Mo.-on is, de ez ott nagyon korlátozott. (Pl: a közlekedésre lehet kötni ha a saját kocsival mész külföldre.) Itt a BRD-ben ennek sokéves tradiciója van, s a lenyege az, hogy a szegényebb, zsebből fizetni nem tudó lakosság is ki tudja harcolni az igazát cégekkel vagy akár a hivatalokkal szemben. Mindenkinek ajánlom aki a BRD-be jön, hogy ez és egy felelősség biztositást kössön meg. (Haftpflicht) A jogi biztositásnál a dijat önrésszel lehet csökkenteni.
:wait:
UI: egy biztosítót sem képviselek, jutalékot így nem kapok a reklámért! (Sajnos) :chuckle:
DCT