Magyar rendszámmal Németországban
- Kati
-
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
- Magyarok fogjunk össze
szeretnem töletek megkerdezni ha francia rendszamu autot vasarolni szeretnek akkor mi a teendöm. 2013 ig volna rajt TÜV.At kell e nemetre rendszamoztatnom?
mennyibe kerül az Uj TÜV? biztositasa hogyan alakul.1998 -as diesel volkswagen?
minden forumot elolvastam ez ugyben de nem igazan jöttem ra a valaszra.
Köszönöm a valaszaitokat.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Julianna
-
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
- Köszönetek: 177
Ehhez kell egy új német müszaki is, még akkor is, ha esetleg tegnap csináltattak rá egyet Franciaországban. Enélkül nem állnak veled szóba a németek rendszámcsere ügyben. Maga a müszaki vizsgálat nem kerül egetveröen sokba, itt vannak a Baden-Württenbergre és Bajorországra vonatkozó árak, gyakorlatilag 80 euró alatt megúszod:
www.tuev-sued.de/auto_fahrzeuge/hauptunt...rttemberg_und_bayern
Itt inkább az a gond, hogy ha találnak valami hibát, akkor azt ki kell javíttatnod a rendszámcsere elött. A javíttatás, ha kell és itt csináltatod, akkor nem lesz olcsó.
Kell majd még az adásvételi szerzödés, meg a kocsi összes papírja. Meg kell kötnöd elöre a német biztosításokat az autóra, meg kell adnod azt az engedélyt német adóhatóságnak hogy rendszeresen leemeljék a számládról a kocsi adóját és utána adják ki az új német rendszámot. Hogy mennyi lesz a biztosítás, az attól is függ, hogy Te mit kérsz (pl teljes CASCO vagy anélkül). Ìrtad, hogy van egy nagylányod. Arra vigyázz, hogy ha van friss jogosítvánnyal rendelkezö fiatal a családban, az nagyon megdrágítja a biztosítási díjat.
Ha szakemberekre akarod bízni az egész ügyet, akkor keress rá a „KfZ-Zulassungsstelle“ kifejezésre a neten és nézd meg , hol van neked a legközelebbi ilyen iroda. Ezeknél áltálában müködik müszaki szakértö, aki megcsinálja a TÜV-öt, van ott általában biztosítási kirendeltség is, söt, ha akarod, minden papír leadása után még a rendszámot is beszerzik neked. Neked csak fel kell csavaroznod (miután mindent fizettél)!
Èn a helyedben nagyon meggondolnám, hogy belemenjek-e ebbe a hercehurcába és csak akkor csinálnám, ha gyakorlatilag potom áron adnának egy biztosan remek kocsit.
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Gondolom, ezt viccnek szántad! Az 1998-as VW az (2011) idén 13 éves, jövöre a 14. ! Ha egészen kevés kilóméter is an benne, akkor sem éri meg az egész hercehurca! persze, hogy ha itt jársz vele a BRD-ben elöbb utóbb kell rá német rendszám, de TIZENNÉGY éves!!! Amit igy ráforditasz, annyiért itt is kapsz kocsit!Kati írta: Sziasztokszeretnem töletek megkerdezni ha francia rendszamu autot vasarolni szeretnek akkor mi a teendöm. 2013 ig volna rajt TÜV.At kell e nemetre rendszamoztatnom?mennyibe kerül az Uj TÜV? biztositasa hogyan alakul.1998 -as diesel volkswagen?minden forumot elolvastam ez ugyben de nem igazan jöttem ra a valaszra.Köszönöm a valaszaitokat.
DCT
- trosztg12345
-
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
- Köszönetek: 78
- Kati
-
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
- Magyarok fogjunk össze
köszönöm a valaszaitokat azt hiszem inkabb nemet autot keresgelek jobban jarok.
- nico1980
-
- Nem elérhető
- Újonc fórumozó
-
- Köszönetek: 0
Már több internetes oldalt végig olvastam, de sajnos az én problémámra nem találtam választ. Remélem ti tudtok segíteni.
A probléma a következő: A párommal a nyáron Németországba költöznénk. Van két magyar rendszámú autónk, amit majd csak teljes felújítás után vinnénk ki magunkkal (kB. 2 év múlva). Mind a kettő 31 éves, a típusuk Fiat 126 BIS.
Mi a teendő a következő esetekben?
1. Két év múlva ha kivisszük az autókat német rendszámot szeretnénk?
2. Veterán autóként viszem ki őket és így szeretnék német rendszámot?