- Köszönetek: 3
Magyar rendszámmal Németországban
- Witzleben
- Témaindító
- Nem elérhető
- Újonc fórumozó
-
Kevesebb
Több
14 éve 1 hónapja #16065
Írta: Witzleben
Witzleben válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban
@DECOTEXT: en jogszabalyt csak az adofizetesre vonatkozolag talaltam. A rendszam cserere vonatkozoan nincs jogszabaly, igy nem is kovetelhetik meg. A kgfb-vel kapcsolatban en letisztaztam a magyar biztositoval, hogy eletvitelszeruen kulfoldon elek, a zold kartyat hasznalom a biztositas igazolasara. Azota tobbszor voltam az auto ugyeben a rendorsegen (egyszer elszallitottak mert rossz helyen parkoltam, egyszer valaki meghuzta a kocsit, de otthagyta az elerhetoseget, egyszer pedig ismeretlen tettes ellen feljelentest tettem, mert vegigkarcoltak a teljes oldalat). Nem erdekelte oket a magyar rendszam.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- falvis
-
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 5
14 éve 2 hete #17110
Írta: falvis
falvis válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban
Valaki tud arról, hogy a szélvédőre ragasztható környezetvédelmi matricát kell megvásárolnia annak, aki németországba utazik, máskülönben nem hajthat be, a városokban kijelölt zónákba? De hol tudom ezt megvenni, és a rendszámtáblán már ott a környezetvédelmi matrica is, akkor miért kell ilyet venni?
Erről itt olvastam ma: umwelt-plakette.de/plakettenshop.php
"Környezetvédelmi matrica nélkül nem lehet behajtani a környezetvédelmi zónákba, még akkor sem, ha a gépkocsi kipufogó gázértékei alapján ezt megtehetné. Ezen elõírás megsértése esetén a pénzbírság 40 euró, emellett a gépkocsi vezetõjének egy büntetõ pontot ( Flensburg) is kiszabnak. Ez a külföldön forgalomba helyezett gépkocsikra (személygépkocsira, tehergépkocsira, autóbuszra) is vonatkozik függetlenül attól, hogy mi a célja a zónába történõ behajtásnak, üzleti út vagy turizmus.
Éppen ezért a gépkocsivezetõk számára fontos idõben tájékozódni és megvásárolni a környezetvédelmi matricát"
Van valakinek tapasztalata erről ? Köszönöm ! János
Erről itt olvastam ma: umwelt-plakette.de/plakettenshop.php
"Környezetvédelmi matrica nélkül nem lehet behajtani a környezetvédelmi zónákba, még akkor sem, ha a gépkocsi kipufogó gázértékei alapján ezt megtehetné. Ezen elõírás megsértése esetén a pénzbírság 40 euró, emellett a gépkocsi vezetõjének egy büntetõ pontot ( Flensburg) is kiszabnak. Ez a külföldön forgalomba helyezett gépkocsikra (személygépkocsira, tehergépkocsira, autóbuszra) is vonatkozik függetlenül attól, hogy mi a célja a zónába történõ behajtásnak, üzleti út vagy turizmus.
Éppen ezért a gépkocsivezetõk számára fontos idõben tájékozódni és megvásárolni a környezetvédelmi matricát"
Van valakinek tapasztalata erről ? Köszönöm ! János
- Witzleben
- Témaindító
- Nem elérhető
- Újonc fórumozó
-
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 3
14 éve 2 hete #17114
Írta: Witzleben
Witzleben válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban
EMI-TUV Budapest 4. Ker Dugonics u. 11
www.emi-tuv.hu/emi/hu/kapcsolat
Hogy mennyire veszik szigoruan, az valoszinuleg valtozo varosonkent, azt hiszem, 30€ a buntetes, szerintem nem erdemes kockaztatni.
www.emi-tuv.hu/emi/hu/kapcsolat
Hogy mennyire veszik szigoruan, az valoszinuleg valtozo varosonkent, azt hiszem, 30€ a buntetes, szerintem nem erdemes kockaztatni.
- kisne
-
- Nem elérhető
- Prémium fórumozó
-
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 143
13 éve 11 hónapja #18621
Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban
Sziasztok
Hétvégén megállitott a rendőr, a magyar rendszámu autommal. :blush:
Csak engem akart mert szembe jőtt velem , és megfordult és megállitott.
Nagyon kedvesek voltak :blush: Papirokon kb 10 percig nem tudtak eligazodni :dry:
Megkérdezték tudok-e németül mondtam kicsit :blush:
Megkérdezték, hogy egy bejelentett lakhelyem van-e?( Mert mondták miotta vagyok kint azonnal, Számitogép Nagy Ur :sick: )Mert ha igen és csak itt kőteles vagyok
német rendszámot feltettetni :sick:
Mondtam,hogy nem ,mert otthon van az állandom ,akkor azt mondták rendben.
Ugy hogy vigyázzatok, mit mondtok. mert ellenőrizni fogják :blush:
Szerintem ,ez is olyan mint az eu-s kártya nem mindenhol ugyanaz ,nem tudják még mi a helyzet pontoan,vagy rendőr függő :blush:
Üdv.Terézia
Hétvégén megállitott a rendőr, a magyar rendszámu autommal. :blush:
Csak engem akart mert szembe jőtt velem , és megfordult és megállitott.
Nagyon kedvesek voltak :blush: Papirokon kb 10 percig nem tudtak eligazodni :dry:
Megkérdezték tudok-e németül mondtam kicsit :blush:
Megkérdezték, hogy egy bejelentett lakhelyem van-e?( Mert mondták miotta vagyok kint azonnal, Számitogép Nagy Ur :sick: )Mert ha igen és csak itt kőteles vagyok
német rendszámot feltettetni :sick:
Mondtam,hogy nem ,mert otthon van az állandom ,akkor azt mondták rendben.
Ugy hogy vigyázzatok, mit mondtok. mert ellenőrizni fogják :blush:
Szerintem ,ez is olyan mint az eu-s kártya nem mindenhol ugyanaz ,nem tudják még mi a helyzet pontoan,vagy rendőr függő :blush:
Üdv.Terézia
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kormi33
- trosztg12345
-
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 78
13 éve 11 hónapja #18688
Írta: trosztg12345
trosztg12345 válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban
Udv Sfalvi,
most lattam csak az egy honappal ezelotti kerdesedet. Ha meg erdekel, akkor nalam 2010-ben Frankfurtban igy ment:
TUV Hessen (a TUV-nal az U-n van ket pont
) adta 5 euro es a forgalmi alapjan. Forgalmiban benne van a kornyezetvedelmi osztalya a kocsinak, az alapjan kapsz zold, sarga, vagy piros matricat. Ellenorzes (fustgaz stb.) nem volt, csak egy adatlapot toltott ki az ugyintezo, az egesz kb. 5 perc alatt lement.
Szep estet !
most lattam csak az egy honappal ezelotti kerdesedet. Ha meg erdekel, akkor nalam 2010-ben Frankfurtban igy ment:
TUV Hessen (a TUV-nal az U-n van ket pont
Szep estet !
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
13 éve 11 hónapja #18694
Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Magyar rendszámmal Németországban
Pontosan tudják mi a helyzet! ha egy évnél hosszabb ideig vagy itt s be is vagy jelentve, akkor német rendszám kell! A ziki a trükkökkel az, hogy ha ellenörzik a munkadódnál hogy mióta vagy itt megszívhatod mert senki nem hiszi hogy ingázol! Még Passauból sem....kisne írta: Szerintem ,ez is olyan mint az eu-s kártya nem mindenhol ugyanaz ,nem tudják még mi a helyzet pontoan,vagy rendőr függő Üdv.Terézia
Én még mindig nem értem, hogy miért kell hosszabb tartozkodás esetén magyar rendszámú kocsihoz ragaszkodni! Én 35%-on vagyok, minden olcsóbb itt mint otthon lenne! A súlyadóról nem is beszélve.....
DCT