- Köszönetek: 141
Németországi munkát keresek
- peteratde
-
- Nem elérhető
- Prémium fórumozó
-
ha jül sejtem, nem munkaközvetítő az a cég akire gondolsz, hanem munkaerő kölcsönző, azaz Leihfirma, nagyon fontos különbség. Én egy ilyen cégnél dolgozom, és csak ajánlani tudom kezdetnek. Persze nem mindegy mennyire tisztességes a cég. Ha tudsz annyira németül, hogy megértsd a szerződést akkor nézd át alaposan, ha nem akkor aláírás elétt nézesd meg valakivel.
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kitty89
- Újonc fórumozó
-
- Köszönetek: 0
Rábukkantam erre az oldalra, és láttam mennyi magyar segít egymásnak, és nagyon jó tudomásul venni, hogy van olyan hely ahol összetartanak még az emberek...így hát beregisztráltam , és persze szeretném erősíteni a "tábort" majd a saját tapasztalatokkal, és esetleges lehetőségekkel.
Én éppen most készülődöm Frankfurt mellé Eschbornba a páromhoz, és a német nyelvvel még eléggé hadilábon állok, de azért mégsem nulla a tudásom.
Szeretnék mielőbb munkát találni a környéken vagy akár helyben, esetleg tudna nekem valaki segíteni merre nézelődjek,hol keressek??? ( itt a konyhakisegítő munka de még a takarítás is szóba jöhet...) Gyermekem nincs így a több órás munkarend sem akadály számomra.
Köszönöm szépen a segítségeket, tanácsokat előre is!
- pingpong53
-
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
- Köszönetek: 24
Szeretnék mielőbb munkát találni a környéken vagy akár helyben, esetleg tudna nekem valaki segíteni merre nézelődjek,hol keressek???
Jó reggelt Kitty89!
Nem irtál arról semmit, hogy van-e szakmád? Szerintem elöször pörgesd vissza az ilyen kérdésekkel kapcsolatban elhangzott hozzászólásokat, mert rengeteg jó tanácsot adtak a fórumozók.
VHS - Volkshochschule. Itt tanulhatnál nyelvet, de más jellegü tanfolyamaik is vannak. Pl. Tagesmutter, vagyis vigyázol a lakásodon egypár gyerköcre - tanfolyamhoz kötött a tevékenység-.
Saisonarbeit - szezonális mezögazdasági munka. Az Arbeitsamton/Munkanélküli Hivatal is lehet róla érdeklödni, hátha tudnak segiteni. A szezon a spárgaszedéssel kezdödik április közepe táján, erröl én már irtam, próbáld visszakeresni. Szerintem kezdésnek, amikor még a nyelvet sem tudom, nem rossz megoldás. Sokan irtak arról, hogy a McDonalds is állandóan keres embereket. Szóval rengeteg lehetöség van, de nagyon fontos a NYELVTUDAS ES SZAKMA!
Szép napot, sok sikert!
- Bubuka
- Nem elérhető
- Újonc fórumozó
-
Új vagyok még itt az oldalon, de menekülnék itthonról!
Abban kérném a segítségeteket, hogy én minimális szinten beszélek németül (bár tanultam évekig, de angol középfokúm van), kis gyakorlással talán jobban menne, DE: rengeteg olyan emberről hallottam, akik ki tudtak menni nyelvtudás nélkül, betanított munkára, összeszerelés meg ilyesmi..Itthon rengeteg hirdetés van, de inkább férfi munkát hirdetnek, és bevallom őszintén, félek ezektől az arc és név nélküli hirdetőktől.
Valaki tudna esetleg segíteni, hogy ezekre a betanított munkákra hogyan és milyen közvetítőkön keresztül lehet kijutni?
Volt olyan, aki azt mondta, hogy nem baj, hogy nem igazán beszélek németül, mert az ilyen gyárakba jó az angol, és látják, hogy képes vagyok nyelvet tanulni. Ez valóban igaz lenne?
Előre is köszönöm!!
- pingpong53
-
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
- Köszönetek: 24
Szia Bubuka!Bubuka írta: Sziasztok!
Új vagyok még itt az oldalon, de menekülnék itthonról!
Abban kérném a segítségeteket, hogy én minimális szinten beszélek németül (bár tanultam évekig, de angol középfokúm van), kis gyakorlással talán jobban menne, DE: rengeteg olyan emberről hallottam, akik ki tudtak menni nyelvtudás nélkül, betanított munkára, összeszerelés meg ilyesmi..Itthon rengeteg hirdetés van, de inkább férfi munkát hirdetnek, és bevallom őszintén, félek ezektől az arc és név nélküli hirdetőktől.
Valaki tudna esetleg segíteni, hogy ezekre a betanított munkákra hogyan és milyen közvetítőkön keresztül lehet kijutni?
Irod, hogy angol nyelvböl van egy középfokú nyelvvizsgád. Nem jobb lenne Angliában elhelyezkedni? Vagy, ha mindenképpen német nyelvterületen szeretnél, akkor, mint szobaasszony - igaz gyakorlat nélkül - de vannak használható nyelvtudásaid!
Most, hogy jön a tavasz, nyár rengeteg embert fognak angol, német nyelvtudással keresni a vendéglátó, ill. szállodaiparba!
Szerintem, ha visszanézed a hozzászólásokat, naponta rengeteg ötlet hangzik el itt! Nem irtad van-e szakmád?
Vagy:Nagyon sok cég csinál szakmai képzést nyújtó tanfolyamokat Magyarországon, aminek a végén lehet kérni - felárért ugyan - olyan oklevelet, hogy külföldön is elfogadják! És csak ezután nekiindulni a nagyvilágnak. Szerintem úgy magabiztosabb lenne! Mi a véleményed?
Bocsánat, hogy kissé elkanyarodtam konkrét kérdésedtöl, de azért remélem használható, amit irtam.
Szép napot!
- peternagy1
- Nem elérhető
- Újonc fórumozó
-
Még új vagyok itt! 2 hónapja munkanélküli lettem és szeretnék kimenni én is külföldre, mert itt halott minden! Sok közvetítönek elküldtem az önéletrajzom németül,magyarul, de semmi válasz még erre az oldalra is mert láttam, hogy itt van álláshírdetés ! vagy le akarnak húzni, vagy nem írnak vissza vagy ha telszám van megadva akkor sosem veszik fel vagy épp kivan kapcsolva!
Olyan kérdésem lenne, hogy valaki nem tudna olyan linket küldeni, ami nem átverős lehuzlak BT?
köszönöm szépen