- Köszönetek: 0
Online dolgozom
- Sofi
- Témaindító
- Újonc fórumozó
-
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- helga1000
- Újonc fórumozó
-
- Athena
- Újonc fórumozó
-
Sofi: szerintem ne könyvelöhöz fordulj, hanem adótanácsadóhoz. Jómagam könyvelö vagyok, konyítok is az adójoghoz (tanultam is...), de adótanácsadónak van ellenjegyzési jogosultsága, nekünk könyvelöknek nincs. Ezt azért jelzem, mert sokan keverik a két fogalmat és bár magyar könyvelöböl van egy pár itt, magyar adótanácsadóból nem sok... mivel elég szigorú elöfeltételei vannak az adótanácsadói vizsga letételének.
Ha nem ragaszkodsz magyarhoz, google-zz egyszerüen Steuerberater-t.
Üdv. Athena
- rimoldi
- Újonc fórumozó
-
Athena írta: Pontosítok:
- szülés elött hat héttel, szülés után nyolc hétig igényelhetö a MUTTERSCHAFTSGELD
- Ez után jár egy évig (közös igénybevétel esetén 14 hónapig) a nyereség/bér 67%-a, max. 1800€, vagy két évig ennek a fele ELTERNGELD jogcímen
- KINDERGELD, ami gyerekenként 184€ jár a gyermek születésétöl kezdve
Rend a lelke mindennek...
Szia Athena!
Ezeket biztosan tudod?
Csak azért kérdezem, mert mi is kaptunk Elterngeldet havi 300 eurot, de csak a gyerek 1 éves koráig. (itt nem volt jövedelmünk)
Utána jött a Landeserziehungsgeld. Viszont ennek a feltétele, hogy 1 éve itt legyen valaki és ezt a gyerek 1 1/2 éves koráig adták, azaz mi csak egy hónapot kaptunk.
Utána viszontlátásra, semmit.
Csak a családi pótlék havonta.
Ja meg most várjuk a Kinderzuschlag-ról a döntést.
- Athena
- Újonc fórumozó
-
Most megvilágosodtam.
A fenti juttatások (Mutterschaftsgeld, Elterngeld, Kindergeld) pedig járnak ilyen vagy olyan formában. Mutterschaftsgeld, ha valaki GKV tagja és fizet Krankengeld-et, Elterngeld pl. ha nincs munkaviszony, akkor is a minimális 300€, egyéb esetben a kereset/nyereség 67%-a, mint fent is írtam. Kindergeld pedig így is úgy is 184€.
- Athena
- Újonc fórumozó
-