Cégalapítás és könyvelés Apróhirdetés Németország Társkereső Kötelező biztosítás Németország Hitel Biztosítás Németországban Németországi bankszámla Németországi álláshirdetések

Németországi munkát keresek

Több
14 éve 10 hónapja #4975 Írta: moskatt
moskatt válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek
Sziasztok! Szerintetek létezik, hogy korrekt ez az állásajánlat? Egy tatabányai cég, de nem az, amelyikről így konkrétan olvastam, hogy valami feketelistán második. Először úgy volt, hogy pesti, aztán mégis tatabányai lett belőle. A szerződésükbe csak a magyar 90ezer van, semmiféle kinti fizetés nincs leírva, sőt még olyat is beleírtak, hogy ha felmondási idő vége előtt lelépne a munkavállaló, akkor minimum 750ezer forint kártérítésre kötelezhető, a felmondási idő meg meghosszabbodik addig, míg a projektek tartanak. Szerintem ez gyanús. Jól értem, hogy akkor ez kb. azt jelenti, hogy csak a 90ezret lehet követelni rajtuk, és ha nem is fizeti a többit, akkor addig el se jöhetnének, amíg el nem engedi őket, különben ilyen sok százezres, akár milliós összeget kell fizetni? Persze szóban midenféle szépet mondanak, de leírva semmi nincs belőle. Vagy ez halál komolyan így megy, hogy otthonra adnak egy kicsit, a szerződésből az eurós fizetést meg kihagyják?:unsure:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
14 éve 10 hónapja - 14 éve 10 hónapja #4979 Írta: Tizy
Tizy válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek
Köszönöm Mindenkinek a válaszokat. Még itthonról gyűjtöm az infókat. A
Code:
http://jobboerse.arbeitsagentur.de
oldalon nézegetem az állásokat.
Feco100 mióta dolgozol a cégnél? Mennyi idő kellett hogy elteljen hogy foglalkozzonak vele hogy átvegyen az anyacég?

• prosperus
  • Nem elérhető
  • Elit fokozatú fórumozó
  • Elit fokozatú fórumozó
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
14 éve 10 hónapja #4980 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek
Szerinted eleg nagy baj, hogy vannak olyan nemetek akik 400 Euros jobban dolgoznak Nemetorszagban?
Hat egyet sajnos minden keleti orszag idetelepedni kivano munkavallaloja elfelejt, hogy itt soha ,de soha nem volt kolbaszbol fonva a kerites!
Elfelejted, hogy a munkanelküliek szama Nemetorszagban ca. 8 MILLIO es nem az amit a nyilvanossag fele közölnek a politikusok!
Amit a politikusok közölnek az egy olyan tabella amit a szomszedos es a vilag mas orszagai fele "szepitenek".
Ezen 8 Millio munkanelküli igenis örülne, ha kapna 400 Euros Jobot, ha kapna.
Vannak olyan allampolgarok! akiknek kötelezö elvallalniuk az 1 Euros Jobot, hogy megkapjak az addigi folyositott Sozialis segelyt, mert ha nem vallaljak be akkor törlik a Sozialis segelyt es mehetnek egy Obdachlosenheimba es a seta utcaba keregetni.
Egyet ne felejtsen el senki. Addig amig vannak nemet munkavallalok, addig azokat fogjak beallitani. Akkor ,ha mar nem talalnanak szakembert vagy szakmanelkülit az Arbeitsamton keresztül akkor kernek a Zeitarbeiten cegektöl. Ha ott sincsenek megfelelö munkavallalok, akkor, de csakis akkor adnak lehetöseget egy Csehnek, Szlovaknak, Lengyelnek, Magyarnak es igy tovabb, naluk munkaba allni.
Es amit szinten nem szabad elfelejteni, hogy több szazezer, millio jo szakember keres munkat a szomszedos orszagokbol nemet nyelvtudassal, nem csak a magyar allampolgar.!

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!

• Eva10
  • Újonc fórumozó
  • Újonc fórumozó
Több
14 éve 10 hónapja #4983 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek
Szia Prosperus,
Tudom, hogy mi nem vagyunk különösebben joban. Bar a nezeteid egy reszevel egyetertek - sajnos - csak a modorod idönkent hagy kivannivalot maga utan (szerintem).
Azert irtam a sajnost, mert en mar több, mint 2eve vagyok itt, es sajnos szaporodnak a tapasztalataim is a magyar mzunkavallalokkal kapcsolatban. Most, es mar regebben is - kerestem reszmunkaidös dolgozot. Hat nem talaltam. Es azt lattam - ez az en tapasztalatom, nehany jelentkezöböl - hogy aki jelentkezett, annak keves az a penz, amit a nemet elfogad, tarifa szerint. Alig valami nyelvtudassal. En adtam volna annyit, mint a nemetnek ezert a munkaert, de keves volt. Minden jelentkezönek. Sajnos alig valami nyelvtudassal nem tudom szakasszisztenskent alkalmazni, es termeszetesen az itteni dolgokat is tudnia kellene, ezert kisegitökent alkalmaztam volna. Teli van a polc a nemet jelentkezökkel, abbol fogok valasztani ezek utan.
Hozza kell tennem, hogy en a regi keleti reszen elek, itt kevesebb a ber, mint nyugaton, de az arak is alacsonyabbak. Ha hazamegyek, amit csak lehet viszek magammal, mert meg a teliszalami is olcsobb itt, mint otthon.
Hogy teljes kepet adjak, van mar egy reszmunkaidös magyar alkalmazottam, es nagyon meg vagyok vele elegedve, csak sajnos mashol is dolgozik, es nem tud többet vallalni nalam ezert.
szia:
Eva

• prosperus
  • Nem elérhető
  • Elit fokozatú fórumozó
  • Elit fokozatú fórumozó
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
14 éve 10 hónapja #4992 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek
Szevasz Eva10,

erdekes amit irsz, de ez is (tisztelet a kivetelnek) tipikus magyar megjegyzes.
"Tudom, hogy mi nem vagyunk különösebben joban. Bar a nezeteid egy reszevel egyetertek - sajnos - csak a modorod idönkent hagy kivannivalot maga utan (szerintem)."
Az, hogy mi nem lennenk joban, nem tudom mire iteled meg hiszen nem is ismersz es en sem ismerlek, tehat semmifele erzelmi viszony nem alakulhatott ki kettönk között.
A masik a modoromat illetöen, sorry hogy en itt elek 40 eve es atvettem a nemet nyelvet es ennek kapcsan a targyilagos beszed stilust ami nem jellemzö a magyar nyelvre, mert a magyar nyelv egy igen szep nyelv, de mindent megprobal szinesen elötalalni.
Tehat a modorommal minden egyes üzleti partnerem es munkavallaloink a legmesszebb menökig meg vannak elegedve es kölcsönösen megadjuk egymasnak a respektet, minden szinezes es bübajos levelek nelkül is.
Kivanok sok sikert!

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!

• Eva10
  • Újonc fórumozó
  • Újonc fórumozó
Több
14 éve 10 hónapja #4996 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek
Szia Prosperus,
Magyar vagyok, magyar is maradok, tehat valoszinüleg a megjegyzesem is magyar. Termeszetesen semmifele erzelmi viszony nincs kettönk között, ez bennem eddig nem merült fel...Neked mas a munkad, mint az enyem, nyilvan mas modor az, ami nalad elfogadhato.
Igen, en is tapasztaltam hasonlokat, mint amit te irtal, szerencsere nem annyira szelsösegesen, de kevesebb a tapasztalatom ebben.
Viszont sohasem tapasztaltam magyar embernel olyat, amit bizonyos mas nemzetisegüeknel - akik lehet, meg akar allampolgarok is, vagy menekültek, igen. Mindenesetre alig beszelnek nemetül, es 100x annyit követelnek, mint ami jar, es meglehetösen eröszakosak.
Bizony en elönyben reszesitenem a magyar munkavallalot, ha lehet, de termeszetesen a szakmai es az üzleti szempontok ennel elsödlegesebbek termeszetesen.
Köszönöm a jokivansagokat, eddig megy a szeker, termeszetesen nagyon sok munkaval...
En is sok sikert kivanok neked a tovabbiakban is!

Az oldal motorja a Kunena fórum

© 2009-2026 Irány Németország!